La Palatul Brukenthal, măștile-s din nou pe val

La Palatul Brukenthal, măștile-s din nou pe val

Peste 70 de modele de măști de protecție personalizate au fost produse în ultimul an de către Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

Anul trecut, muzeul sibian a fost prima instituție de acest fel din România care a lansat o gamă de măști. Producția este asigurată de o firmă din București, care realizează și suvenirurile cu brand-ul Brukenthal.

„Ținem minte cu toții lipsa acestora și declaraţiile diferiților decidenţi politici care ne recomandau să ne confecționăm noi măști, acasă, din diferite materiale. În colaborare cu societatea Gorgona Design, am început să realizăm diferite măști personalizate cu picturi din Muzeul Național Brukenthal, cu diferite imagini ale pieselor istorice sau de istorie naturală și mai apoi serii speciale dedicate unor expoziții temporare. Acum, după un an, am făcut un mic calcul, astfel că, în decursul unui an, mai bine de 70 de modele de măști personalizate au fost confecționate și vândute în magazinele muzeului. Sunt sute și sute de măști pe care astăzi sibieni, români și străini le poartă, iar lucrul acesta nu face decât să ne bucure”, a spus Alexandru Chituţă, șeful secției Marketing din cadrul Muzeului Național Brukenthal.

Răspunde