Întreabă un muzeograf despre uleinițe!

Întreabă un muzeograf despre uleinițe!

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au ocazia să învețe mai multe despre industriile populare printr-un ghidaj tematic gratuit.

Acesta se va desfășura astăzi, 28 martie, în intervalul orar 10:00-16:30, în sectorul uleinițe (pive și teascuri de ulei), complexul de industrii hidraulice din Sârbi (cu horincie) – Maramureș.

“Sectorul prezentat la Muzeul ASTRA printr-un ghidaj special, în acest sfârșit de săptămână, este cel de uleinițe. De asemenea, un muzeograf va oferi un ghidaj vizitatorilor muzeului și în complexul de industrii populare (cu horincie), situat pe partea stângă a lacului din Muzeul în aer liber. Reperele din traseu sunt următoarele monumente: Teasc de ulei cu berbeci, Racovița, județul Vâlcea; Uleinița cu piuă acționată prin tracțiune animală din Grid, județul Hunedoara; Teasc de ulei cu roată frontală călcată cu piciorul din Băiești, județul Hunedoara; Uleiniță și piuă de haine acționate hidraulic din Tălmăcel, județul Sibiu; Complexul de industrii populare cu batoză hidraulică din Sârbi, județul Maramureș”, informează Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA Sibiu.

Muzeograful care va face ghidajul poate fi găsit de vizitatori la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului interesat fără programare.

Răspunde