Doar câteva zile mai au la dispoziție sibienii pentru a admira impresionanta cronică vizuală a orașului, realizată de fotograful Stefan Jammer de-a lungul ultimilor 15 ani.
Expoziția de fotografie “Panorama Sibiu | Hermannstadt” este deschisă până pe 31 martie, de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:00, la Centrul de dialog și cultură “Friedrich Teutsch”, aflat pe str. Mitropoliei, nr. 30.
Dr. Gerhild Rudolf, director Casa Teutsch: „Sibiul este surprins din diverse perspective, fotograful Stefan Jammer înfățișând în egală măsură atât ansamblul, cât și detaliul, fragmentele cunoscute, cât și necunoscute, locurile emblematice, cât și colțurile mărginașe. Fotografiile în format panoramic includ toate cartierele și oferă o documentație bogată și inestimabilă din 2005 până în 2020, fiind totodată o declarație de dragoste făcută orașului.”
Născut în anul 1976, în Hagenow, Germania, Stefan Jammer petrece anii de studii la Dresda, în cadrul Universității Tehnice și al celei de Arte Frumoase, în 1999 specializându-se în producție multimedia. Din 2003, lucrează ca fotograf și producător independent. Din 2005 locuiește în România, la Sibiu, unde continuă să lucreze pe plan național și internațional pentru numeroase organizații culturale, printre care se numără: Muzeul Național Brukenthal, Biserica Evanghelică C.A. din România, Centrul Cultural German Sibiu, Fundația Heritas Sibiu, Clubul Economic German Transilvania (DWS) sau Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. A lucrat și pentru agenții media, pentru edituri și companii. Lucrările sale au fost prezentate în cadrul programului Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007.
Proiectul “Panorama Sibiu” oferă o incursiune într-o perioadă de creație și de reflecție artistică a fotografului în culisele vieții sale, în care sunt conținute toate subiectele abordate. “Reproducerea vizuală completă a orașului, cu focalizarea privirii asupra unor anume momente ale evoluției, anume faze ale disruperii, zone de frângere și asupra unor anumite evenimente urbanistice conferă expoziției caracterul unei topografii urbane”, a apreciat Heidrun König, curatorul expoziției.