Straie noi

Straie noi

Comunitatea luterană se va putea bucura, în curând, de slujbele religioase în biserica parohială evanghelică „Sf. Maria” din Piața Huet.

Lucrările de reabilitare a lăcașului de cult care privește de aproape un mileniu deasupra Sibiului sunt aproape finalizate. Cei interesați au putut participa, ieri, la un tur de prezentare ghidat de pastorul Kilian Dörr, la inițiativa „Clubului Forumului” al Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu. Interesul fiind atât de ridicat, s-a decis organizarea unei noi întâlniri, în această după-amiază, mai ales că restricțiile impuse de pandemie limitează numărul participanților la 30 de persoane.

„De ceva timp, biserica parohială nu a mai fost accesibilă din cauza lucrărilor de construcție. În afară de sacristie, porțile bisericii au fost deschise în ultimii ani doar în cazuri excepționale”, au explicat organizatorii evenimentului.

Cei care au trecut pragul lăcașului de cult au apreciat felul în care au fost restaurate zidăria și ferestrele, au admirat „cronica de perete” ce descrie unele evenimente importante ale orașului din secolele XVI-XVII, noua pardoseală și noul sistem de iluminat care pune în evidență frumusețea catedralei.

Considerată de arhitecți o bijuterie gotică a Transilvaniei, biserica evanghelică „Sf. Maria” are cel mai precis orologiu din Sibiu, iar turnul său de aproximativ 74 de metri este cel mai înalt punct al orașului.

Răspunde