Aplauze pentru cavalerii scenei!

Aplauze pentru cavalerii scenei!

Patru evenimente, opt actori și 80 de muzicieni sunt cifrele parteneriatului cultural realizat între Teatrul Național „Radu Stanca” și Filarmonica de Stat Sibiu în cadrul programului artistic al proiectului „O floare pentru Thalia”.

Două concerte camerale și două simfonice au stat la baza acestui parteneriat. Evenimentele au avut o temă comună: primăvara.

”Sibiul este cunoscut ca fiind cea mai importantă destinație culturală a României. Dacă anul 2007 a transformat un oraș într-o capitală culturală, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a transformat un eveniment într-o normalitate. Azi, Sibiul este Capitala Culturală a României. După un an cumplit de greu, putem susține împreună prin parteneriate, emulație si emoție viața artistică și mai ales sănătatea sufletească a sibienilor și a prietenilor Sibiului. Ne bucurăm de parteneriatul cultural strategic cu Naționalul sibian, de expertiza maestrului Constantin Chiriac și de prietenia artistică pe care o prețuim. Astfel, comunitatea locală, națională și internațională beneficiază de modelul de bune practici pe care noi, de la Sibiu, încercăm să-l promovăm” a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Au participat: actorii Ariana Ioana Trif și Vlad Robaș, Cristina Ragos și Liviu Vlad, Veronica Arizancu și Pali Vecsei, Gabriela Pârlițeanu și Horia Fedorca, Cvartetul Fagot, Ilia Quartet, dirijorul Adrian Petrescu, solistul Emil Vișenescu (clarinet) și Orchestra Filarmonicii Sibiu.

„M-am bucurat că, în luna martie, când patronul Naționalului sibian, poetul, dramaturgul și omul de cultură Radu Stanca, s-a născut, să putem să facem un eveniment în care să cinstim muzica și poezia, în care Teatrul Național «Radu Stanca» din Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu au putut să prezinte patru evenimente pentru comunitatea, pentru publicul, care sunt rațiunea noastră de a fi. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, mulțumesc publicului care a venit la spectacolele prezentate și sperăm ca acest început să aibă continuare” a declarat Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS.

Evenimentele au avut loc la Sala Thalia, în prezența a peste 500 de spectatori, în zilele de 4, 5, 7 și 8 martie, respectând toate normele de siguranță sanitară în vigoare.

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul: RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CIF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

Următorul concert este programat joi, 11 martie, de la ora 19.

Răspunde