Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

„Vitrina cu dragoste” la Biblioteca Județeană ASTRA

timp de citire 2 min

Dragobetele și Mărțișorul, mesageri ai primăverii, au sosit la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în expoziția „Vitrina cu dragoste”.

Echipa instituției a scos la iveală o serie de documente tipărite și audiovizuale, potrivite pentru acest interval al anului, când sărbătorim, deopotrivă, dragostea și venirea primăverii. Au fost selecționate ingredientele pentru o rețetă reușită de Dragobete și 1 Martie, din prețuire pentru toți cei îndrăgostiți de proză, poezie, pictură, muzică și cinematografie.

Cu prilejul sărbătorii de Dragobete, „Vitrina cu dragoste” vă întâmpină cu literatură scrisă de cunoscuți autori români, muzică romantică și cele mai frumoase filme de iubire din colecțiile Bibliotecii ASTRA. Mihai Eminescu, Veronica Micle, Nichita Stănescu, Mihail Drumeș, Cella Serghi, Ștefan Augustin Doinaș, Ion Minulescu, Radu Stanca sunt câteva repere care vor stârni interesul vizitatorilor. În egală măsură, expoziția include studii etnografice despre Dragobete și alte sărbători tradiționale ale românilor: „Obiceiuri de peste an” și „Mitologie română” de Ion Ghinoiu, „Dragostea în datina tineretului român” de Tudor Pamfilie, „Datini, credințe și obiceiuri” de Gavrilă Florea, „Obiceiuri tradiționale românești” de Mihai Pop.

Publicul sibian este invitat să admire documentele expuse la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7, foaier), în perioada 24 februarie – 4 martie, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Cei interesați să împrumute volumele prezentate sau altele similare vor fi îndrumați și susținuți de bibliotecarii de la Biroul de Relații cu Publicul.

Lasă un răspuns