Sibiul a intrat în topul celor mai bune destinații turistice europene

Sibiul a intrat în topul celor mai bune destinații turistice europene

Sibiul a fost recunoscut printre cele mai importante destinații turistice din Europa. „Este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic”, spun organizatorii competiției.

Competiția celor mai bune destinații turistice europene, desfășurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie, s-a încheiat în această seară, iar Asociația European Best Destinations a transmis primarului Astrid Fodor rezultatele obținute de Sibiu.

“Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător și apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun. Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură și mobilitate, mai smart și mai verde. Mulțumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situația epidemiologică se îmbunătățește, suntem pregătiți să primim din nou turiști”, a anunțat Fodor.

Sibiul va purta titlul de European Best Destination și în anul 2021, alături de orașe turistice renumite din Europa: Roma, Florența, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor. Orașul nostru va fi promovat pe tot parcursul anului în publicații prestigioase precum: Forbes, Conde Nast Traveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo sau Daily Mail.

În scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations, a transmis: “Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja, Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimoniul său unic, în istoria sa.”

Răspunde