Propunere de vacanță 4-în-1

Propunere de vacanță 4-în-1

O provocare și o surpriză îi așteaptă pe cei mici la Muzeul ASTRA, în această săptămână.

Prin intermediul unui concurs, la finalul căruia vor avea parte de câte un mic premiu garantat, copiii au ocazia să descopere meșteșugurile românești în sectorul de olărit, morărit și cel pastoral din Muzeul în aer liber, dar și să învețe câte ceva despre arhitectura caselor tradiționale.

„Muzeul ASTRA este muzeul copilăriei ca «la țară» în aceste zile! Vom parcurge împreună fel de fel de cărări, pe trasee tip quiz – «Meșterul olar și oala fermecată», «Moara norocoasă» și «Oița năzdrăvană». Mai avem încă un quiz, în care înveți arhitectura tradițională a căsuțelor-monumente expuse în Muzeul în aer liber. Vei afla unde stă olarul și cu ce își ocupă ziua, unde e moara norocoasă și cum se învârte, când se învârte sau care este cel mai bun loc să desenezi o oaie. Odată intrați în Muzeul ASTRA, luați broșurile(cu hărți) și creioanele colorate de la standuri special amenajate și fuga-fuga prin pădure după surprize. La întoarcere, intrarea principală (PaMM), te așteptăm cu un premiu special din partea noastră!”, transmit reprezentanții instituției de cultură.

Muzeul în aer liber este deschis pentru public de luni până duminică, între orele 9 și 17.

Muzeul ASTRA a lansat această nouă modalitate de explorare a patrimoniului în iunie 2020. „Ne dorim foarte mult să fim alături de toți copiii care vizitează Muzeul ASTRA, astfel că inventăm noi modalități atractive și distractive prin care cei mici pot să descopere secretele muzeului nostru”, a explicat Raluca Andrei, educator muzeal.

Răspunde