Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Primăvara are gust de ciocolată la Sibiu!

timp de citire 5 min

Cofetăria Alina înnoiește tradiția Mărțișorului.

În tradiția românească și a popoarelor învecinate, mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care simbolizează împletirea dintre iarnă şi primăvară. Cercetările arheologice au arătat că mărțișorul aducător de speranță are origini vechi de peste 8.000 de ani, când cei care trăiau pe aceste meleaguri purtau la gât mici pietre de râu vopsite în alb și roșu, înșirate pe ață. Și strămoșii daci purtau aceste amulete vestitoare ale primăverii, sub formă de pietricele albe şi roşii, din convingerea că ele aduc frumuseţe și fertilitate. Mărțișorul în prezentarea obișnuită de astăzi a fost atestat prin secolul XIX, însă, în ultimii ani, tot mai mulți români caută să ofere mărțișoare “altfel”.

Mărțișoarele comestibile, pregătite cu mult drag la Cofetăria Alina din Sibiu, sunt o opțiune originală de a exprima iubirea, recunoștința sau prețuirea pentru soții, mame și colege. Anul acesta, Cofetăria Alina propune mărțișoare dulci în diferite forme și culori – de la acadele din ciocolată, la inimioare din spumă de ciocolată albă cu inserție de căpșuni.

Aranjament de flori din ciocolată, modelate manual – 75 lei

O femeie ar trebui să se bucure de tot ce e mai frumos. Cu siguranță o vor însufleți florile delicate din ciocolată, modelate manual, poate chiar însoțite cu o cutie cadou în care se găsesc patru inimioare din mousse de ciocolată albă cu inserție de căpșuni și patru “bombe” de ciocolată.

Alina s-a gândit la toate! În luna martie puteți face oricând un gest frumos cu un cakepop delicios, ori de-a dreptul un răsfăț cu o “bombă” de ciocolată umplută cu bezea.

Acadele din ciocolată – 10 lei

Pentru micii cavaleri dornici să le ofere mărțișoare colegelor de grădiniță sau de școală, există acadele din ciocolată, lucrate manual, vesel colorate, care vor încânta absolut toate fetițele.

Ocazia perfectă

“Încă din copilărie, sărbătoarea de Mărțișor a însemnat pentru mine venirea primăverii, bucurie, începuturi noi. Nu este prima dată când facem mărțișoare dulci. În fiecare an, pregătim câte ceva. Am făcut brioșe, cakepops, eclere, toate cu tematică de Mărțișor. Ideea pentru produsele de anul acesta mi-a venit în urma unui curs la care am participat, care a avut ca temă modelatul ciocolatei. Imediat după curs, am exersat tot felul de metode și variante de a lucra cu ciocolata și abia așteptam o ocazie să o pun în valoare. Mărțișorul mi s-a părut ocazia perfectă. Mărțișorul este, în general, oferit femeilor, iar femeile, în general, iubesc ciocolata”, mărturisește Alina Belcea.

La fel ca mărțișoarele clasice, surprizele dulci au prețuri pentru toate buzunarele, de la 5 la 100 de lei. Dar cu siguranță, un astfel de mărțișor nu va ajunge într-un sertar, ci va fi savurat pe loc!

Cutie cadou cu 4 inimioare din mousse de ciocolată albă cu inserție de căpșuni și 4 “bombe” de ciocolată - 100 lei
Cutie cadou cu 4 inimioare din mousse de ciocolată albă cu inserție de căpșuni și 4 “bombe” de ciocolată – 100 lei

Oferta specială de Mărțișor

  • Cutie cadou – 100 lei. Conține patru inimioare din mousse de ciocolată albă cu inserție de căpșuni și patru “bombe” de ciocolată.
  • Aranjament de flori din ciocolată, modelate manual – 75 lei
  • “Bombe” de ciocolată umplute cu marshmallows – 20 lei
  • Acadele din ciocolată – 10 lei
  • Cakepops ambalate individual – 5 lei
Comenzile se preiau prin mesaj privat pe pagina de Facebook “Cofetăria Alina Sibiu” sau la telefon 0761.508.580 până la data de 26 martie 2021.

Concurs pe Facebook

Ciocolata și bezelele spun cel mai bine “Mulțumesc” , “Te iubesc”, sau “La mulți ani” atunci când le oferim persoanelor dragi. Cine dorește să le încerce are șansa să câștige cinci “bombe” de ciocolată umplute cu marshmallows, decorate special pentru Mărțișor, dacă apreciază și distribuie public anunțul concursului de pe pagina de Facebook a cofetăriei. De asemenea, participanții trebuie să eticheteze o persoană din partea căreia ar vrea să primească un astfel de mărțișor. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, vineri, 26 februarie.

“Bombe” de ciocolată umplute cu marshmallows – 20 lei

Alina Belcea, proprietar cofetărie: “Munca e multă pentru orice produs, fiindcă lucrăm manual. Este nevoie de timp, răbdare, exercițiu și pasiune!”

“Am reușit să stârnim curiozitatea pentru lucrurile noi”

Toate produsele Cofetăriei Alina pornesc de la o idee nouă, iar Alina Belcea se mândrește că afacerea sa născută din pasiune și susținută cu atâta perseverență din 2015 până astăzi a ajuns exact în punctul în care și-a dorit. “Drumul parcurs până acum a fost unul greu, dar plin de satisfacții. Cele mai bine vândute produse sunt torturile personalizate. Succesul pe care îl avem la acest moment se datorează miilor de ore de muncă, studiu, nopți nedormite și multe, multe zâmbete primite la schimb. Cred că sibienii erau, până acum câțiva ani, foarte conservatori. Încet, încet, zic eu, am reușit să le stârnim curiozitatea pentru lucrurile noi. Toate produsele noastre sunt originale. Nu avem nici un produs copiat sau executat după o carte de bucate. Fiecare produs în parte a fost inventat, lucrat, îmbunătățit de către noi din stadiul 0. Tot ceea ce facem ne diferențiază de concurență. Cred că produsele noastre sunt unice pe piața locală, la momentul acesta, din toate punctele de vedere”, a explicat sibianca.

Cakepops ambalate individual – 5 lei

Lasă un răspuns