Dacă vrei să-i faci persoanei iubite o surpriză de Dragobete, maestrul cofetar sibian Emilian Vârlescu îți propune un desert fin, cu multe fructe, bezea și mentă.
„Peppermint Pavlova este cea mai bună prăjitură cu bezea”, ne asigură Head Pastry Chef Emilian Vârlescu. Să încercăm!
Peppermint Pavlova
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 155 g albuș de ou
- 50 g zahăr
- 5 g sare de lămâie
- 2 g extract de mentă
- Crema: 250 ml lapte, 2 gălbenușuri de ou, 100 g zahăr, 1 pliculeț zahăr vanilat, 100 ml frișcă naturală lichidă, 50 g amidon
- 150 g fructe proaspete (zmeură, afine, căpșune)
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se pun într-un bol albușurile, zahărul și mixăm până se spumează. Se adaugă sarea de lămâie, extractul de mentă și mixăm în continuare până obținem o compoziție lucioasă (timp de mixare 15/20 de minute).
- Compoziția se pune într-un poș (săculeț) cu dui șprițat și se formează coșulețe, pe o hârtie de copt. Coacem timp de două ore la 100º C, apoi lăsăm în tavă să se răcească complet.
- Pentru cremă încălzim laptele cu zahărul vanilat. Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Laptele călduț îl turnăm peste crema de ou cu amidonul.
- Punem compoziția pe foc și amestecăm continuu, apoi lăsăm la răcit. Frișca se mixează și se amestecă cu crema rezultată.
- Turnăm crema peste suportul de bezea, împrăștiem fructele și putem servi. Rezultă o Pavlova răcoritoare, dulce și acrișoară.
[/directions]