Meniu cu iz de Sibiu á la Chef Vasile Bogdan

Meniu cu iz de Sibiu á la Chef Vasile Bogdan

Chef Vasile Bogdan este unul dintre cei mai apreciați bucătari sibieni pentru experiența sa îndelungată, precum și pentru grija pe care o arată fiecărui detaliu.

Succesul unui preparat, în opinia sa, ține în primul rând de priceperea bucătarului, așa că îndemnul său este să experimentați cât mai mult, pentru a vă găsi propriul stil în bucătărie. „Totul depinde de mâna bucătarului, de dotarea lui, de felul în care pregătește plating-ul pentru a fi prezentat”, ne-a mărturisit Chef Vasile Bogdan.

Pentru inspirație, maestrul le propune cititorilor noștri două rețete cu care vă puteți impresiona familia sau oaspeții în orice ocazie.

Friptură de miel

Pentru friptura de miel, aveți nevoie de: pulpă de miel, vin roșu, usturoi, busuioc uscat, cimbru uscat, rozmarin proaspăt, ulei, sare și piper.

„Spălăm pulpa de miel și o împănăm cu usturoiul, o ungem cu ulei și presărăm sare și piper, busuioc și cimbru. Așezăm pulpa de miel într-o tavă, adăugăm vinul, o băgăm la cuptor, acoperită cu o folie de aluminiu. Trebuie să stea la cuptor circa 60 de minute, la 120 de grade Celsius. După ce este gata, se scoate, se feliază și de aici încolo depinde de imaginația fiecăruia”, descrie Chef Vasile Bogdan. Din sucul rezultat de la friptură, se pregătește un sos în care se mai adaugă puțin unt și care va da o impresie foarte plăcută la servire.

Salată cu pastramă din piept de pui

Celor care doresc să încerce ceva mai ușor, Chef Vasile Bogdan le recomandă o salată pregătită din: pastramă din piept de pui, mango, roșii, castraveți, unt, frunze de salată, ulei de măsline, suc de lămâie și sare.

„Curățăm fructul de mango, îl tăiem bucățele. Încingem untul ușor, sotăm fructul de mango aproximativ un minut. Așezăm pe farfurie sau în castron salata spălată și ruptă, feliile de roșii, rondelele de castraveți și bucățile de mango sotate. Deasupra se pun feliile de pastramă. Presărăm puțină sare, stropim totul cu unt, ulei de măsline și suc de lămâie”, spune bucătarul sibian.

Chef Vasile Bogdan
Chef Vasile Bogdan

Răspunde