Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

Primul film semnat de Ofelia Popii, lansat pe Scena Digitală

timp de citire 2 min

Premierele lunii februarie pe Scena Digitală sunt „Cea mai frumoasă zi”, în regia Ofeliei Popii, și „Sunt o babă comunistă”, de Mariana Mihu Plier.

În luna februarie, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu adaugă în repertoriul Scenei Digitale două producții: premiera filmului „Cea mai frumoasă zi”, în regia Ofeliei Popii, și versiunea online a îndrăgitului spectacol „Sunt o babă comunistă”, în regia Marianei Mihu Plier. De asemenea, abonații vor avea posibilitatea de a urmări gratuit spectacolul „Idiotul” – un spectacol marcant semnat de Andriy Zholdak, regizorul care a revoluționat prin ingeniozitatea și stilistica sa percutantă scena teatrală a ultimelor decenii.

Debutul regizoral în film al actriței Ofelia Popii

Cea mai recentă premieră a Naționalului sibian, disponibilă momentan doar în format digital, „Cea mai frumoasă zi” marchează primul proiect regizoral al Ofeliei Popii pentru TNRS. Producția ce are la bază textul aclamatului dramaturg Sławomir Mrożek urmărește prietenia spontană a două personaje confruntate cu marea dilemă a vieții lor: merită să trăiești sau nu? O experiență cinematografică de neratat pentru pasionații de întorsături de situație și de momentele de poezie cotidiană prin care vedem dincolo de monotonia lumii în care trăim. Din distribuția filmului „Cea mai frumoasă zi” fac parte actorii Adrian Matioc și Ciprian Scurtea.

O poveste despre tranziție

În același registru dramatic punctat de un comic tandru și antrenant se plasează și one-woman-show-ul semnat de Mariana Mihu-Plier, „Sunt o babă comunistă”, cu Dana Taloș, care ilustrează povestea unei femei ce radiografiază tranziția dinspre comunism între aparenta democrație a prezentului. Nostalgică și autoironică, confesiunea protagonistei din această adaptare pentru scenă a romanului omonim semnat de Dan Lungu este alegerea perfectă pentru cei care vor să rememoreze sau să descopere ritualurile și realitățile tragicomice ale „epocii de aur”.

Producțiile difuzate pe platforma Scena Digitală pot fi vizionate oricând, oriunde și de pe orice dispozitiv prin achiziția de bilete individuale sau prin abonare. Costul abonamentelor variază între 49 lei și 329 lei, în funcție de durată și numărul de spectacole incluse.

Lasă un răspuns