Crezi că știai deja totul despre clătite?
Chef Florin Dumitrescu, un bucătar cu 3 stele Michelin, îți demonstrează că desertul simplu și banal pe care îl întâlnești în orice bucătărie românească poate fi reinterpretat. Juratul de la „Chefi la cuțite”, care în 2019 a fost ambasadorul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, folosește un ingredient cu totul neașteptat în compoziție, datorită căruia clătitele ies mai pufoase.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 200 g făină
- 1 ou
- 100 g zahăr
- un praf de sare
- circa 350 ml lapte
- 50 ml bere
- ulei
- 200 g nuci
- 50 ml miere
- zahăr pudră
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Amestecaţi făină cu ouăle, zahărul, sarea şi adăugaţi laptele treptat, până obţineţi un amestec omogen.
- La final, adăugaţi berea şi câteva picături de ulei. Cele două ingrediente vor face clătitele foarte pufoase şi deloc uscate.
- Pentru umplutură veți folosi nucile și mierea. Nucile se prăjesc în tigaie, fără ulei. Se lasă la răcit, iar după aceea se amestecă, cu mierea.
- Clătitele se servesc după preferințe. Pot fi îndoite, răsucite sau suprapuse.
[/directions]
Poftă bună!