Pe cât e de simplă, pe atât de dulce iese tocana asta națională, încât se topește-n gură! Secretul gustului plăcut stă în belșugul de ceapă.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 750 g pulpă de porc
- 200 g untură
- 1 kg ceapă mică
- 5 roșii mari sau bulion
- 2 ardei grași
- boia de ardei, pentru culoare
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Tăiem carnea în cuburi. Într-o tigaie se pune o lingură de untură în care se prăjesc bucățile de carne.
- Apoi, încălzim o cratiță cu fundul plat, se pune untură și se încălzește bine.
- Prăjim ceapa tăiată felii, amestecând cu o lingură de lemn, și se adaugă boiaua.
- Se pune carnea prăjită în cratița cu ceapă, se adaugă roșiile tăiate bucăți, ardeii grași, tăiați pe lung, mărunt ca tăițeii, se toarnă apă atât cât să acopere compoziția. Se lasă cratița la un foc potrivit. Se pune sare după gust și, dacă scade tocana, se mai pune apă. Atunci când carnea este fiartă, se ia cratița de pe foc.
- Cu 15 minute înainte de a o servi, o punem la cuptor, ca să scadă și să se rumenească bine.
[/directions]
Rețeta ne este oferită de medieșeanca Aurelia Rusu în cartea „Gătim împreună în Casa Baronului.”