Menta și lămâia conferă un gust deosebit acestei salate.
Proaspătă, savuroasă și sănătoasă, ea este alegerea potrivită pentru o gustare hrănitoare și foarte săracă în calorii.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 g roşii coapte, tăiate rondele
- zahăr, după gust
- 1 lămâie
- 3 cepe verzi, tocate fin
- pătrunjel
- 1 lingură de mentă, tocată mărunt
- frunzuliţe de mentă, pentru ornat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se pun roşiile într-un castron şi se presară pe ele zahărul.
- Se taie lămâia în două, pe lungime. Se lasă deoparte o jumătate, iar cealaltă se taie, tot pe lungime, în 4 bucăţi. Ţinând ferm bucăţile împreună, pe un fund de lemn, cu partea cu coajă în sus, se feliază subţire, transversal. Se curăţă de sâmburi.
- Se aranjează bucăţelele de lămâie peste roşii, apoi se presară ceapa verde, pătrunjelul şi menta. Se stoarce deasupra zeama celeilalte jumătăţi de lămâie.
- Se ornează cu frunze de mentă.
- Se serveşte salata imediat sau se acoperă şi se lasă o vreme la rece.
[/directions]