De la cozonac la prăjituri de tot felul și chiar torturi, știm cu toții o mulțime de deserturi cu nucă. Dar cum i-ar sta în rol principal? Unul dintre cei mai galonați bucătari pe care i-a avut Sibiul a răspuns acestei provocări!
Maestrul Gheorghe Ciutacu, Executive Chef la Ramada Sibiu, medaliat cu bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie 2020, a creat un preparat pe bază de păstrăv și nuci și i-a dat gata pe americani la California Walnuts Commission Cooking Competition. Uite ce a ieșit!
[ingredients title=”Ingrediente pentru 6 persoane”]
- 1,2 kg păstrăv
- 750 g cartofi
- 240 g linte
- 0,50 g pătrunjel
- 0,60 g arpagic
- 100 g panade
- 100 g nucă
- 0,20 g ulei de măsline
- sos de lămâie murată
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Curățați peștele și faceți fileuri. Puneți separat 6 fileuri și tăiați restul în bucăți mari, adăugați panada de frangipan, nucile, sosul de lămâie murată, umpleți fileurile, rulați-le și băgați-le în folie alimentară. Coaceți în cuptor la 85 de grade Celsius, timp de 18 minute.
- Spălați și curățați cartofii, apoi fierbeți-i. Faceți un piure consistent și adăugați pătrunjelul pentru a-l colora atractiv.
- Sotați lintea și arpagicul în ulei de măsline, adăugați sare și piper.
- Bucurați-vă de gustul bun al păstrăvului proaspăt din Sibiu – poarta de sud a Transilvaniei!
[/directions]