Masca e obligatorie la Carnavalul Filarmonicii

Masca e obligatorie la Carnavalul Filarmonicii

Între 11 și 14 februarie, la Sala Thalia se va purta mască, la ediția a doua a Carnavalului Filarmonicii.

Anul acesta, Carnavalul Filarmonicii, organizat în parteneriat cu Pardon Cafe, încununează eforturile mai multor instituții culturale din țară: Filarmonica Sibiu, Filarmonica Brașov, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Filarmonica ”Banatul” din Timișoara, Academia Icon Arts, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Teatrul de Balet Sibiu.

În cele patru zile de Carnaval, îi vom putea urmări pe dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Sorin Petrescu, percuționistul Doru Roman și acordeonistul Marko Ristik, aceștia fiind doar câțiva dintre invitații speciali incluși în cea de-a doua ediție a evenimentului.

„În 2020, noi am fost primii care am propus în luna februarie masca, în prima ediție a Carnavalului Filarmonicii și succesul ne-a depășit așteptările. Tot anul s-a purtat mască. «Boema» de Giacomo Puccini o vom prezenta într-o spectaculoasă coproducție: Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Brașov, Opera Națională din Cluj, în timp ce trupa Hara ne va invita la horă într-un concert realizat în exclusivitate pentru acest eveniment. Respectând toate normele sanitare în vigoare la acea dată, întreg complex Thalia va prinde viață prin măști, muzică, dans și, bineînțeles, costumele publicului. Nu vom uita nici de sărbătoarea dragostei din 14 februarie, atunci când vă vom cânta romanțe și tangouri. Pentru cei mai aprigi îndrăgostiți de Filarmonică avem multe surprize… vom premia – la fel ca și anul trecut – cea mai frumoasă mască din public. Așa că vă invităm să fiți cât mai creativi”, transmit reprezentanții instituției de cultură.

Program

  • Joi, 11 februarie, ora 19.00

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Tiberiu Soare

Soliști: pianistul Sorin Petrescu, percuționistul Doru Roman și acordeonistul Marko Ristik

  • Vineri, 12 februarie, ora 19.00

Opera Boema de Giacomo Puccini

Filarmonica din Brașov și Opera Națională Cluj

  • Sâmbătă, 13 februarie, ora 19.00

Hara în concert

  • Duminică, 14 februarie, ora 19.00

Trio Marko Ristik – acordeon

De Ziua Culturii Naționale, Filarmonica de Stat din Sibiu a primit Ordinul Meritul Cultural, în grad de Comandor, din partea președintelui Klaus Iohannis.

Răspunde