„Sarea-n bucate”: despre iubire, adevăr și prietenie la Teatrul „Gong”

„Sarea-n bucate”: despre iubire, adevăr și prietenie la Teatrul „Gong”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 24 ianuarie, de la ora 11:00, spectacolul „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

Evenimentul a fost special programat pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române.

„Mica Unire din 24 ianuarie 1859 a fost primul pas spre România de azi. Suntem bucuroși să marcăm această sărbătoare națională printr-o poveste populară despre dragoste, în diferitele ei forme”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

„Sarea în bucate” este o adaptare după basmul cules de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș. În producția teatrului sibian, lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie.

Din distribuție fac parte actrițele Mihaela Grigoraș și Monica Baldea. „Sarea-n bucate” este unul dintre cele mai apreciate spectacole ale teatrului sibian, cu peste 200 de reprezentații jucate atât pe scena de la Sibiu, cât și în Azerbaidjan, India, Spania și SUA. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Răspunde