Aventuri subacvatice în premieră la Sibiu

Aventuri subacvatice în premieră la Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu anunță premiera spectacolului „Kunterbunt” în regia Anei Crăciun Lambru.

„Kunterbunt” deschide un imaginar fabulos prin tehnica animației într-un decor cu decupaje de tip pop-up unic în România. Producția de la Sibiu prezintă aventurile celui mai frumos peștișor din ocean în încercarea de a-și recupera prietenii, după ce rămâne singur și izolat din cauza atitudinii sale egoiste. Exaltant și muzical, reunind situații dintre cele mai comice, cu rechini furioși și crabi ce știu karate, dar și pilde pline de gingășie prin înțelepciunea Caracatiței, spectacolul deschide un dialog despre generozitate, admirație și prietenie.

Ana Crăciun-Lambru, regizor: „Micuțul Kunterbunt, peștișorul cu solzi strălucitori, care e absorbit complet de imaginea sa și nu e dispus să renunțe la nimic, nici măcar la un solz pentru a avea prieteni, are parte de o călătorie inițiatică presărată cu peripeții și momente de înțelegere. La finalul călătoriei cu ajutorul Marii Înțelepte a Oceanului, el descoperă ce înseamnă cu adevărat fericirea. Păpușile și set-designul spectacolului – o carte pop-up de 1 m x 1 m, realizată în premieră într-un spectacol românesc – au fost create de o echipă talentată și extrem de atentă la detalii, scenografi, ilustratori și păpușari. Construcția elementelor a implicat o muncă imensă de cercetare a materialelor și a tehnicilor de construcție. Sperăm ca prin acest spectacol să pornim o serie de proiecte ce implică cercetare și inovație  în domeniul teatrului de păpuși.”

Spectacolul de animație pentru copii va fi prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, vineri, 22 ianuarie, de la ora 18:00 și sâmbătă, 23 ianuarie, de la orele 11:00 și 18:00.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare pe teatrulgong.ro la prețul de 12 lei.

Răspunde