Strada Cetății

Vești și povești să le-ndrăgești!

A opta artă

timp de citire 2 min

În pandemie, actorii Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu au învăţat ce înseamnă arta de a dărui, mărturisește directorul Constantin Chiriac.

“Cred că toţi actorii noştri au învăţat ce înseamnă arta de a dărui, pentru că au răspuns provocărilor lansate de acest context. Astfel, fiecare actor a propus câte două spectacole-lectură de care se îngrijeşte – face distribuţia, coordonează repetiţiile şi apoi ajută la filmări. De asemenea, fiecare actor a contribuit la «Darurile teatrale» de iarnă, iar acum lucrăm împreună pentru cel de primăvară. Lucrăm pentru noile premiere şi, bineînţeles, lucrăm pentru noua strategie pe care am adoptat-o”, a spus directorul Naționalului sibian, citat de Agerpres.

Pentru acest an, TNRS anuță şase premiere la secţia română: “Mici crime conjugale”, de Eric Emanuel Schmitt, regia Mariana Cămărăşan; “Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, regia Bobi Pricop; “Spectacol European”, regia Alexandra Badea; “Jacques şi stăpânul său”, de Milan Kundera, regia Horaţiu Mălăele; “Domnişoara Nastasia”, de George Mihail Zamfirescu, regia Florin Coşuleţ; “Trei surori”, de A.P. Cehov, regia Andrei şi Andreea Grosu. Alte patru spectacole noi sunt în pregătire la secţia germană: “ROavant: GarDE”, regia Flo von Hoermann şi Edith Buttingsrud Pedersen; “Frumoasa călătorie a urşilor panda…” de Matei Vişniec, regia Ben Pascal; “BOOKPINK”, un compendiu dramatic de Caren Jeß, regia Alexander Bara Weinberger; “Jedermann” după Hugo von Hofmannsthal, regia Anja Michaela Wohlfart.

Constantin Chiriac, director TNRS: “Pentru mine, ca persoană, cel mai dificil moment l-a marcat imposibilitatea de a mai ieşi din casă. A fost cea mai grea perioadă pe care am trăit-o vreodată, dar toate aceste provocări ne-au făcut mai puternici, ne-au arătat ce înseamnă frumuseţea vieţii, solidaritatea, puterea de a iubi. Astfel, toată energia mea şi a echipei cu care lucrez s-a îndreptat spre public.”

De asemenea, Chiriac speră să poată organiza Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) în 2021, după ce anul trecut evenimentul s-a derulat doar online.

Lasă un răspuns