Turtă dulce pentru sacul lui Moș Crăciun

Turtă dulce pentru sacul lui Moș Crăciun

Gospodăria socială din fosta parohie evanghelică Șelimbăr pregătește, în aceste zile, cadourile de Crăciun.

Ieri, rezidenții și practicanții de la Diakoniehof Schellenberg au transformat patru oale mari de aluat condimentat în turtă dulce aromată. Mircea Manciu s-a ocupat de cuptorul cu lemn de la subsol, ajutat de doi băieți mai mari, în timp ce două mame și două practicante au lucrat la aluat. A fost nevoie de aproape șapte ore pentru a frământa, a rula și a forma aluatul.

„Producția a mers ca la o linie industrială de asamblare, pentru că de fiecare dată când o tavă se umplea de steluțe de turtă dulce, cineva aducea încă una. Deși experiența a lipsit și primele rezultate au fost cam arse, până la urmă treaba a mers șnur”, povestește practicanta Paula Mostert. După-amiază, copiii au tras cu ochiul la bucătărie și au încercat să vină și ei în ajutorul voluntarilor.

Între timp, cei care au muncit din greu s-au putut bucura de câte o pauză binemeritată, în care s-au ospătat cu pită cu untură și ceapă sau și-au uns pe felii cremă de ouă, brânză și ceapă.

„La sfârșitul unei zile de lucru lungi, dar foarte reușite, toți rezidenții gospodăriei din Șelimbăr s-au adunat pentru o masă comună în sala mare a casei parohiale. Acum mai rămâne doar de decorat turta dulce, ceea ce se va întâmpla în această săptămână”, a conchis Paula Mostert.

Diverse activități sociale au loc în cadrul asociației comunitare din fosta parohie evanghelică de la Șelimbăr. Printre acestea se numără locuirea asistată, amenajarea unei grădini parohiale care este pe cale să obțină certificarea bio, precum și „masa pe roţi”. În cooperare cu Diakoniewerk Gallneukirchen, se va construi un nou atelier pentru persoanele cu dizabilități, care va include o grupă pentru grădinărit. În micul magazin de la stradă se vor putea cumpăra produse din grădină și atelier, se va putea bea un ceai sau se va putea programa un tur al bisericii săsești de secol XIII. Proiectele de la Diakoniehof Schellenberg sunt finanțate prin donații și fonduri proprii ale parohiei.

Răspunde