Tort cu cremă de nuci á la Chef Cătălin Saveliu

Tort cu cremă de nuci á la Chef Cătălin Saveliu

Chef Cătălin Saveliu este unul dintre adevărații profesioniști ai gastronomiei românești, pentru care întotdeauna primează calitatea.

„Astăzi toată patiseria este la fel. Toți se inspiră de la alții, dar prezentarea este doar o parte. Adevărata surpriză este întotdeauna gustul!”, spune Chef Cătălin Saveliu, din portofoliul căruia vă dezvăluim astăzi un desert festiv.

Tort cu cremă de nuci

[ingredients title=”Ingrediente pentru blat”]

  • 30 g zahăr
  • 40 g nucă măcinată
  • 2 albușuri
  • 15 g făină albă
  • 1 g sare

[/ingredients]
[ingredients title=”Ingrediente pentru crema de unt”]

  • 200 g unt (82% grăsime)
  • 600 ml lapte
  • 8 gălbenușuri
  • 50 g amidon
  • 150 g zahăr pudră
  • esență de vanilie

[/ingredients]
[ingredients title=”Ingrediente pentru crema de nuci”]

  • 250 g nuci
  • 400 ml frișcă
  • 200 g zahăr

[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Pentru aluat: bateți albușurile cu zahăr și sare până se obține o spumă tare. Amestecați făina albă cu nucile măcinate, apoi adăugați la spumă. Luați o tavă rotundă, tapetați-o cu hârtie de copt și apoi transferați conținutul. Coaceți 25 de minute la 160 grade. Repetați procesul de trei ori.
  2. Pentru crema de unt: puneți gălbenușurile într-o oală, adăugați amidonul, amestecați. Adăugați zahăr pudră, esență de vanilie, lapte, puțin câte puțin, până când amestecul devine omogen. Puneți crema pe foc și amestecați continuu până se întărește, apoi luați de pe foc și lăsați să ajungă la temperatura camerei. În crema răcită complet, adăugați untul și apoi amestecați până se încorporează untul.
  3. Pentru crema de nuci: puneți zahărul într-o tigaie și caramelizați-l, adăugați nucile și amestecați. Transferăm această compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt și lăsăm să se răcească complet. Spargem nucile în bucăți mai mici și le mărunțim în blender. Batem crema până devină spumă, apoi adăugăm nuca, păstrând o treime pentru decorare.
  4. Încorporați nuca în cremă și asamblați tortul după cum urmează: o foaie, un sfert din crema de unt, un sfert din crema de nucă. Se repetă până se termină toate foile și crema. Deasupra ultimei foi așezați cremă de unt, nivelați-o și lăsați tortul la frigider peste noapte. În ziua următoare, decorați tortul cu nucile păstrate.

[/directions]

Poftă bună!

Răspunde