Tocană de picionci ca la Alămor

Tocană de picionci ca la Alămor

O mâncare strașnică din Țara Secașelor, a se asorta musai cu murături de casă!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 g cârnați
  • 200 g costiță
  • 200 g slănină
  • 1,5 kg cartofi
  • 1 frunză dafin
  • 1 linguriță făină
  • 1 ardei
  • 1 ceapă
  • 2 roșii

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Costița cu cârnații se pun la fiert cu o cană de apă și se lasă să fiarbă până când apa scade, iar acestea se rumenesc puțin.
  2. Slănina prăjită separat se pune peste carne, apoi se adaugă cartofii tăiați mai mare, se mai lasă și ei puțin la călit, după care se toarnă apă cât să îi acopere.
  3. Se adaugă sarea și roșiile tăiate mărunt.
  4. Când cartofii sunt fierți, se adaugă o linguriță de făină înmuiată cu câteva linguri de apă și se mai lasă să fiarbă 10 minute, după care se ia de pe foc.
  5. Se servește cu castraveți murați.

[/directions]

Răspunde