Când pregătești ornamente dulci pentru brad, se cheamă că îmbini… plăcutul cu plăcutul!
[ingredients title=”Proporții”]
- 250 gr. zahăr
- 2 albușe
- 250 gr. migdale
- 65 gr. ciocolată
- o lingură zahăr și tot atâta făină
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se freacă zahărul o jumătate de oră cu albușele.
- Se face un aluat din migdale opărite, curățate și măcinate, amestecate cu ciocolată rasă, o lingură zahăr vanilat și făină, încât să se poată obține prin frământare un aluat. Se întinde de grosimea unei muchii bune de cuțit, se taie în formă de cununițe.
- Se tapetează o tavă cu foi de Karlsbad, se așează cununițele pe aceste foi și se glasează cu compoziția de ciocolată dela început, apoi se dau să se usuce puțin la un foc aproape stins.
[/directions]
Rețeta „Steluțe de ciocolată pentru pomul de Crăciun” a fost publicate în volumul „Dulciuri” (1936), scris de doamna Maria General Dobrescu.