Mici minuni împletite cu suflet

Mici minuni împletite cu suflet

Totul a început dintr-o joacă și s-a transformat într-o afacere de succes. Delicate, parfumate și pline de viață, aranjamentele originale din atelierul Lotus Flowers îți aduc bucurie în toată casa.

Decorațiuni de Crăciun, aranjamente cu flori naturale, buchete de flori, tablouri cu licheni sau aranjamente cu plante, fiecare creație de la Lotus Flowers este unică în felul ei și toate te așteaptă să le descoperi pe pagina Lotus Flowers. Decorează-ți casa și masa cu ele sau dăruiește-le de Crăciun celor dragi ție, pentru a împărtăși cu ei spiritul sărbătorilor!

Parfum de iarnă

“Luna decembrie este una din lunile mele preferate. Este luna în care mă joc cu globurile, cu cetina, cu mirosul de portocale și scorțișoară și multe alte decorațiuni specifice de Crăciun. Produsele de regulă sunt unicat, îmi place să dau fiecărui aranjament alt suflet. Avem disponibile (în funcție de stoc) sau pe bază de comandă (majoritatea) de la clasicele coronițe din brad pe diferite dimensiuni 30/45/55/65 cm diametru, aranjamente în ceramică, aranjamente pe bază de lemn, cum ar fi felii de mesteacăn sau brazi de lemn, coronițe de conuri pentru masă sau ușă, aranjamente de masă cu elemente de decor și plante”, descrie Manuela Bani, florist și administrator Lotus Flowers Sibiu.

Manuela Bani, florist: “În ceea ce privește florile, florile naturale, aș putea spune că este o artă care vine din interior, care îți permite să transpui ceea ce simți și ceea ce ești în lucrări. Până nu încerci, participi la evenimente de floristică, workshop-uri, concursuri, nu ai de unde să știi dacă ai această abilitate de a le iubi în primul rând, apoi să lucrezi cu ele și să le însuflețești la final.”

După ce ai ales mica minune care-ți face inima să vibreze, Lotus Flowers se va asigura că produsul îți este livrat repede și în siguranță. Poți lansa comenzi telefonic, prin e-mail sau printr-un mesaj privat pe Facebook sau Instagram. Transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 80 lei în Sibiu, Șelimbăr, Cartierul Arhitecților, Cisnădie și Avrig, însă contra cost poți solicita livrarea în orice localitate din județ.

De la Clubul Copiilor, la Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic

Povestea Lotus Flowers poate că n-ar fi fost posibilă astăzi fără o profesoară care în ultimele trei decenii a îndrumat pașii copiilor din Avrig spre redescoperirea tradiției, le-a cultivat talentul și i-a încurajat să concureze la olimpiada “Meșteșuguri artistice tradiționale” de la Muzeul ASTRA. Manuela Bani este unul dintre acești tineri artiști pregătiți de inimoasa Rodica Ispas.

“Pasiunea pentru artă mi s-a șlefuit încă din copilărie, de la o vârstă fragedă, mai exact 7 ani, de când mergeam la Clubul Copiilor din Avrig, la țesătorie. Rodica Ispas este cea care m-a șlefuit, să zic așa, să am răbdare, să îmi formez ochiul pentru frumos, cea care și în momentul de față lucrează și îi învață pe copii meșteșugul tradițiilor din zona noastră. Atunci am început să țes la război, urmând ca în decurs de câțiva ani să particip la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale de la Sibiu, fiind în competiție cu alți copii pe țesut sau chiar cusut costume populare, unde meritele erau răsplătite cu premiul I pentru că trebuie să fim cei mai buni! Fiind atrasă de lucruri migăloase, am început prin a decora săli de nunți împreună cu o prietenă. Ea se ocupa de ceva vreme de așa ceva, urmând ca într-o zi să-mi propună să facem un buchet de mireasă. De atunci am lucrat împreună cu ea foarte multe evenimente, favoritele mele fiind buchetele de mireasă și nașă. S-a transformat în afacere în momentul în care Ioana Nechifor împreună cu Vasile Martin și cu alți colegi din țară floriști au pus bazele și au înființat Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic (AADF). Îmi doream atât de mult să merg, să îl cunosc pe Darius Dadoo și alți floriști din țară, să explorez acest domeniu fantastic, încât am zis și am făcut”, povestește Manuela.

Manuela Bani

Economist și artist

Din octombrie 2015, de când și-a înființat firma, tânăra s-a alăturat AADF, iar asta a ajutat-o să acumuleze și mai multă experiență, prin participarea la evenimentele organizate de asociație, dar și prin participarea la evenimente internaționale precum cel de la Londra, organizat de NAFAS, alături de masterflorist Ioachim Erema, având ca rezultat câștigarea unui Gold Award de către acesta, Fleuramour Belgia și Timfloralis România.

“Un episod memorabil ar fi participarea mea la Cupa României de artă florală, alături de alți colegi din țară, am fost zece în total. Floriști cu ani grei în spate în acest domeniu și eu, un simplu economist, care în timpul liber sau în afara orelor de program îmi dedicam timpul florilor și fiicei mele. Ideea e că am fost atât de ambițioasă, am vrut să îmi testez și limitele până unde aș putea merge, nu am fost pe podium, recunosc, cel mai mare câștig a fost pentru toți că am participat și ne-am hrănit sufletele cu noi creații, însă feedback-ul primit de la președinta International Florist Organization – FLORINT și din partea maestrului Nicolae Agop m-a întărit și m-a ambiționat și mai tare să fac ceea ce îmi este menit, adică să respir, să inspir flori, astfel aducând zâmbete, fericire și bucurie pe fața celor care primesc flori de la noi. Inspirația vine de acolo de unde îți e inima în primul rând. Apoi, de la natură, după care urmează și partea fizică. Inspirație găsești în evenimentele de floristică atât la nivel național, cât și internațional. Inspirație mai găsim în marii designeri precum Gregor lersch, Stijn Simaeys, Preston Bailey, însă ce este important este să nu fim o copie fidelă a acestora, ci să ne modelăm și să ne creăm propriul stil”, este de părere fondatoarea Lotus Flowers.

“Fiecare alege ceea ce îi place”

Manuela Bani și-a câștigat încrederea clienților prin frumusețea pură a creațiilor sale și, desigur, prin implicarea totală. Deși au la îndemână o mare varietate de produse, uneori oamenii nu știu exact ce vor, așa că ea le stă cu drag la dispoziție. “De regulă, majoritatea optează pentru «mă las pe mâna ta» sau «am bugetul X, te descurci, faci ce vrei» sau «mi-ar plăcea să fie cu culorile galben și mov». Gusturile nu se discută, dar pot fi apreciate. Ca în oricare alt colț de lume, fiecare alege ceea ce îi place, ce consideră că i se potrivește, atât financiar, cât și estetic. Însă la asta mai avem foarte mult de lucrat”, mărturisește tânăra.

“De cele mai multe ori primesc feedback-uri telefonic, SMS, WhatsApp sau Facebook, sau chiar față în față cu oamenii, ceea ce este atât de fabulos, chiar acum recent am avut de decorat pentru o companie, să aduc spiritul Crăciunului la ei acolo, și la final treceau oamenii, se uitau, se minunau și mă întrebau dacă au voie să fotografieze și să filmeze deoarece este totul de vis, magnific. M-am simțit măgulită și am apreciat extraordinar de mult sinceritatea fiecăruia”, susține sibianca.

“Moș Crăciun pot fi eu pentru mine”

La finalul unui an dificil, Manuela Bani are puterea să privească încrezătoare spre viitor și își dorește de la Moș Crăciun un singur lucru: sănătate! “Aș avea o listă destul de lungă pentru Moș Crăciun, însă eu știu că el este ocupat și are foarte mulți copii la care trebuie să ajungă, așa că îmi doresc doar sănătate, căci Moș Crăciun pot fi eu pentru mine, pentru a-mi îndeplini toate visurile de pe listă”, a conchis ea.

Contact

Telefon: 0748 229 437
E-mail: office@floridelotus.ro
Web: https://www.facebook.com/lotusflowersart/

Răspunde