Gorgandin: vinul din inima țării

Gorgandin: vinul din inima țării

De la prima degustare vei îndrăgi vinurile proaspete și fructoase de Gorgandin. Personalitatea lor pasională, inconfundabilă, se datorează calităților unice ale podgoriei Sebeș-Apold.

Cei care au înțeles importanța climatului local și a solurilor terasate, întreținând tradiția plantațiilor viticole, au fost landlerii, o populație de origine germană colonizată în această zonă în secolul al XVIII-lea. Printr-un program de reconversie, plantațiile au fost reînființate în 2007, cu butași achiziționați din Italia, și de atunci poartă cu mândrie stindardul viticol sibian.

Sărbători efervescente! Comandă șase sticle de vin Gorgandin din același sortiment și primești cadou un suport cu patru pahare și o sticlă de SENOR Frizant de Apold.

Licoarea divină cu aromă de ceață

Vinurile obținute în centrul viticol Apold își păstrează aroma datorită unor condiții climatice speciale. “Ceața, care își face simțită prezența încă din lunile de vară, formează o peliculă de apă deasupra bobului, ceea ce crează o tensiune superficială care nu permite evaporarea aromelor (foarte volatile) în procesul de maturare al strugurilor”, explică reprezentanții Gorgandin.

Alegeri inspirate

Anul acesta, prestigiosul juriu al Concursului Internațional de Vinuri București (IWCB VINARIUM) a acordat medalia de argint pentru excelentul Traminer 2018. Gorgandin Traminer Aromatico este un vin galben-pal cu arome discrete de trandafiri și migdale, ale cărui arome se păstrează și devin mai intense în cavitatea bucală. Delicat și amplu, el stă foarte bine lângă mâncărurile orientale condimentate și aromate, dar și lângă un desert nu foarte dulce sau brânzeturi.

„Participarea la concurs a fost o provocare, acesta fiind considerat un instrument important de calibrare și comunicare pentru piața vinului, cu influențe benefice majore pentru toți producătorii de pe oricare continent”, au mărturisit reprezentanții Gorgandin.

De Anul Nou e musai să mănânci pește, ca să te poți strecura printre obstacolele care-ți vor apărea în cale anul viitor, iar vinul potrivit pentru petrecerea de Revelion este Gorgandin Sauvignon Blanc, un vin bogat, ce poate fi servit singur, dar și alături de salate, pește sau fructe de mare. Aciditatea foarte bună îi permite să însoțească și cărnuri albe mai grase sau cu sos.

Tot pentru mese festive, Spiridușul de serviciu îți recomandă să asociezi peștele mai gras, fructele sau brânzeturile tip Cheddar cu Gorgandin Pinot Gris. Cunoscut în zona noastră și sub denumirea Rulender, este viguros, cu arome discrete de floare de viță, precum și arome secundare de fermentație banane și papaya foarte mineral.

Apreciezi un vin sec, curat și sobru? Alege Gorgandin Riesling Italian! Merge bine cu pește, carne albă prăjită sau brânzeturi proaspete.

Lejer și sprințar, indicat alături de mâncăruri condimentate puternic, Gorgandin Muscat Ottonel are arome puternice de flori albe amestecate cu tămâie, fiind un vin fin și delicat, cu o personalitate puternică, pe care îl poți recunoaște oricând.

Dar ce ne facem când ea și el au preferințe diferite? Tot Gorgandin are soluția! Pentru fiecare, un vin cu o aciditate bine definită și arome răcoritoare: Rosé de Apold – Madmoazela, un vin rar, obținut din struguri albi din soiul Pinot Gris, respectiv Senor – Frizante de Apold, un vin sec obținut din soiul Riesling. Comandă-le la pachet și ai parte de un preț special!

Vinul devine mai bun odată cu trecerea anilor? Este doar un mit. Consumate tinere, vinurile Gorgandin împrospătează gustul şi lasă o senzaţie de vivacitate!

Toate comenzile, indiferent de greutatea coșului de cumpărături, beneficiază acum de livrare gratuită prin curier rapid.

Contact

Răspunde