Friptură din carne tocată cu smântână

Friptură din carne tocată cu smântână

Adevărații gurmanzi vor aprecia acest preparat de zile mari.

Rețeta a fost publicată de Elise Fröhlich în lucrarea de căpătâi a gospodinelor săsoaice din Transilvania, „Bucătăria transilvăneană”, tipărită la Sibiu în 1897:

1/2 kg de carne de vițel, 1/2 kg de carne de porc și 1/2 kg de carne de vită se toacă mărunt, se adaugă 2 chifle vechi, curățate de coajă, înmuiate în apă, stoarse foarte bine, se adaugă 2 ouă, coajă de lămâie, piper și sare, nucșoară și ghimbir. Se formează din această compoziție o friptură lunguiață, se împănează. Se pune într-o tigaie un pic de untură și o ceapă tocată mărunt, se pune carnea deasupra și se dă la cuptor. Cu 1/4 de oră înainte de servire, se acoperă cu 200 ml de smântână și se prăjește până la capăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *