Adevărații gurmanzi vor aprecia acest preparat de zile mari.
Rețeta a fost publicată de Elise Fröhlich în lucrarea de căpătâi a gospodinelor săsoaice din Transilvania, „Bucătăria transilvăneană”, tipărită la Sibiu în 1897:
1/2 kg de carne de vițel, 1/2 kg de carne de porc și 1/2 kg de carne de vită se toacă mărunt, se adaugă 2 chifle vechi, curățate de coajă, înmuiate în apă, stoarse foarte bine, se adaugă 2 ouă, coajă de lămâie, piper și sare, nucșoară și ghimbir. Se formează din această compoziție o friptură lunguiață, se împănează. Se pune într-o tigaie un pic de untură și o ceapă tocată mărunt, se pune carnea deasupra și se dă la cuptor. Cu 1/4 de oră înainte de servire, se acoperă cu 200 ml de smântână și se prăjește până la capăt.