Covrigei cu anason

Covrigei cu anason

Gustare pentru zile de sărbătoare!

Ai vrea să pregătești o ronțăială care să fie la îndemână când îți bei cafeaua sau ceaiul, când urmărești un film împreună cu familia sau pur și simplu pentru o după-amiază relaxantă acasă? Iată un mic „proiect” cu aromă de iarnă și Crăciun, din vremea străbunicilor noștri. Rețeta acestor covrigei a fost publicată în cartea de bucate „Bucătăria transilvăneană”, de Elise Fröhlich, apărută la Sibiu în 1897.

Covrigei cu anason

Ingrediente

  • 420 g făină
  • 130 g unt
  • 150 g zahăr pudră cu aromă de lămâie
  • 3 ouă
  • anason

Mod de preparare

  1. 420 g de făină, 130 g de unt, 150 g de zahăr pudră cu aromă de lămâie, 3 ouă întregi și anason se frământă într-un aluat din care se fac covrigeii.
  2. Covrigeii se ung cu albuș și se presară cu zahăr și un pic de anason măcinat și se coc auriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *