Gustare pentru zile de sărbătoare!
Ai vrea să pregătești o ronțăială care să fie la îndemână când îți bei cafeaua sau ceaiul, când urmărești un film împreună cu familia sau pur și simplu pentru o după-amiază relaxantă acasă? Iată un mic „proiect” cu aromă de iarnă și Crăciun, din vremea străbunicilor noștri. Rețeta acestor covrigei a fost publicată în cartea de bucate „Bucătăria transilvăneană”, de Elise Fröhlich, apărută la Sibiu în 1897.
Covrigei cu anason
Ingrediente
- 420 g făină
- 130 g unt
- 150 g zahăr pudră cu aromă de lămâie
- 3 ouă
- anason
Mod de preparare
- 420 g de făină, 130 g de unt, 150 g de zahăr pudră cu aromă de lămâie, 3 ouă întregi și anason se frământă într-un aluat din care se fac covrigeii.
- Covrigeii se ung cu albuș și se presară cu zahăr și un pic de anason măcinat și se coc auriu.