Un succes culinar se construiește nu doar cu inspirație, ci și cu știință și tehnică!
Radu Anton Roman a grupat, în seria sa “Povestirile bucătăriei românești”, o frumoasă colecție de rețete tradiționale și sfaturi utile, iar noi ne-am gândit că, înainte de a stabili meniul zilelor festive ce ne stau înainte, trebuie să cunoașteți următoarele:
Compatibilități foarte simpatice
Rețete delicioase cu carne aici.
Și pentru felurite salate este bine să folosiți condimentele potrivite, nu la întâmplare:
Salata de: | merge perfect cu: |
SFECLĂ ROȘIE | hrean, chimen, boabe muștar |
SALATĂ VERDE | ceapă, mărar, usturoi |
CASTRAVEȚI | mărar, cimbru |
ROȘII | busuioc, piper, cimbru, usturoi |
CARTOFI | pătrunjel, chimen, mărar |
FASOLE VERDE | usturoi, tarhon, mărar |
CIUPERCI | pătrunjel, mărar, usturoi, cimbrișor |
ARDEI COPȚI | cimbru, leuștean, usturoi |