Campanie de bine

Campanie de bine

Asociația de Poveste a dat startul celei de-a patra ediții a campaniei „Fii parte din poveste! Împlinește visurile de iarnă ale copiilor instituționalizați”.

În acest an, campania își propune completarea nevoilor pe care acești copii le au, dar și conștientizarea oamenilor bine intenționați care, în această perioadă, organizează campanii și fac donații pentru centrele de plasament. Oricine se poate alătura campaniei donând 100 de lei. Banii vor fi folosiți atât în acțiuni specifice acestei sărbători care vor aduce fericire pe chipurile acestor copii, cât și în proiectele asociației dedicate lor.

„Ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament din județul Sibiu cu alt fel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și seri amuzante în jurul bradului împodobit. Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul, biletul de intrare și taxa de închiriere patine. Pentru că nu știm în ce măsură vom putea fi prezenți în centre în perioada Crăciunului ne dorim să achiziționăm brazi artificiali și decoruri pentru toate centrele de plasament unde sunt necesari, astfel încât să ne asigurăm chiar și de la distanță de faptul că tinerii noștri au parte de magia sărbătorilor de iarnă. De asemenea, ne-am propus să le oferim jocuri de masă noi, de care să se bucure în zilele în care suntem nevoiți să stăm în case. Costul acestor dotări este de 60 lei pentru fiecare copil. Donează 100 lei și devino Moș Crăciun pentru un copil instituționalizat! Ajută-ne să le împlinim visurile! În cazul în care nu vom putea organiza ieșiri la patinoar din cauza restricțiilor legate de pandemie, fondurile strânse vor fi folosite pentru a organiza activități pentru copiii instituționalizați, adecvate sezonului de primăvară/vară”, anunță reprezentanții asociației.

Asociația de Poveste are o experiență de aproape patru ani de voluntariat în centrele de plasament.

„În cei aproape patru ani de când asociația noastră e prezentă în centrele de plasament prin intermediul voluntarilor, am fost martorii îmbulzelii din preajma Crăciunului. Timp de două săptămâni înainte de Crăciun, tinerii primesc aproape zilnic câte o pungă cu dulciuri și fructe. Într-una din zile s-a întâmplat să primească cinci pungi diferite. Refuză mâncarea și consumă doar ciocolata care e din belșug. Apoi Crăciunul trece și, din păcate, nu se aleg cu mare lucru. Intențiile oamenilor sunt foarte bune, dar se irosesc sume imense, care ar putea aduce un beneficiu mult mai mare copiilor instituționalizați”, spune Carmen Bucșa, președinte al Asociației de Poveste.

Răspunde