Tăiței săsești

Tăiței săsești

Tot soiul de bunătăți de-ale sașilor, surprinzător de simple, dar foarte gustoase, găsești în cartea doamnei profesoare Aurelia Rusu din Mediaș, intitulată „Gătim împreună în Casa Baronului”.

Medieșeanca a adunat cu migală peste 120 de rețete săsești pe care le-a încercat și apoi le-a dat la tipar, ca să nu dispară odată cu ultimii sași transilvăneni. Una dintre aceste rețete pe care astăzi v-o prezentăm este la îndemâna oricărei gospodine.

„Avem nevoie pentru această rețetă de 3 ouă, 200 g de tăiței (Spatzl), 300 g de brânză sărată și de 100 g de unt. Se prepară astfel: fierbem tăițeii în apă cu sare, îi limpezim sub jet de apă rece și îi lăsăm la scurs. Între timp, radem brânza pe răzătoarea mare și o amestecăm cu untul moale, gălbenușurile și albușurile bătute spumă. Se adaugă totul peste tăiței, se amestecă și se pune compoziția într-o formă unsă cu unt. Se coace la foc moderat 40 de minute și se servește fierbinte”, descrie Aurelia Rusu, fondatoarea muzeului culturii săsești din comuna Bazna.

Răspunde