Prunele, sănătate curată la un preț atât de mic!

Prunele, sănătate curată la un preț atât de mic!

Prunele fac parte din categoria fructelor mici și magice, capabile să facă minuni cu sănătatea ta.

Cu un aport caloric redus, bogate în nutrienți valoroși, prunele îți asigură o parte din necesarul zilnic de vitamina C și K. Vitamina C e locomotivă pentru absorbția fierului, dovedindu-se astfel utile atât în tratarea anemiilor, cât și în îmbunătățirea sistemului imunitar. Mai conțin și potasiu, un luptător veritabil cu tensiunea arterială și antioxidanți naturali, distrugători ai radicalilor liberi și factorilor care duc la declanșarea cancerului. Mai mult, prunele sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că susțin activ o digestie sănătoasă.

Îți recomandăm să încerci un mic dejun delicios, sățios și sănătos, care să conțină o prună tăiată bucățele cu un iaurt grecesc și cu o linguriță de fulgi de ovăz.

Se știe că prunele nu cresc nivelul de glucoză în sânge, motiv pentru care sunt premiate la capitolul hrană pentru diabetici. În plus, fibrele solubile au și ele efecte benefice asupra sensibilității insulinei.

Medicii susțin că prunele, chiar și în varianta lor uscată, pot îmbunătăți sănătatea oaselor prin creșterea densității osoase a acestora. În cazul persoanelor care consumă 3-4 prune pe zi, s-a mai observat o îmbunătățire a memoriei, ca urmare a reducerii radicalilor liberi care afectează acest proces.

Concluzia noastră este că, în patria prunelor, țara responsabilă de recolte de mii de tone, meriți din plin să te bucuri de savoarea și puterea lor!


foto: Daria Yakovleva

Răspunde