Cel mai tânăr bucătar profesionist din Sibiu ne îndeamnă să ne păstrăm optimismul și să respectăm o dietă sănătoasă.
În aceste zile, s-a împlinit un an de la Best Cook Fest, competiția desfășurată la Cernăuți care i-a adus lui Chef Rareș Moga primul succes internațional: patru medalii de aur și două de argint. Nimeni nu-și putea imagina, în octombrie 2019, ce greutăți vor urma. În lumea HoReCa, puternic afectată de pandemie și de criza economică, toate planurile de viitor au luat o pauză.
„Este dificil în această perioadă să fii bucătar. Nu ai clienți în restaurant, pentru că e închis în interior, nu ai de muncă, îți pierzi randamentul! Sper că lucrurile o să revină la normal cât mai curând! Până în prezent, nu m-a afectat pandemia foarte tare, în vară lucrurile au stat mai bine, JoyMe Pub având o terasă mare, a fost destul de aglomerat. Au avut loc evenimente reușite, cu un vibe extraordinar, alături de trupe foarte cunoscute din țară: Direcția 5, The Motans, Vunk și multe altele… Am trecut prin multe provocări, dar și momente de neuitat!”, povestește Rareș.
„Merită să nu renunți niciodată!”
Încrezător că vremurile mai bune nu vor întârzia prea mult, Chef Rareș Moga ține în continuare la cele mai înalte standarde ale profesiei sale. Iar mesajul său pentru cititorii Strada Cetății este unul plin de speranță. „În viitor am idei, tehnici și rețete noi pe care vreau să le pun în practică. Îmi aduc aminte cu mare plăcere că exact acum un an veneam cu patru medalii de aur de la Cernăuți! Atunci când toată munca depusă în bucătărie îți este recunoscută și apreciată, pentru asta merită să nu renunți niciodată și să faci în continuare ceea ce știi mai bine. În această perioadă, este foarte important să rămânem optimiști și să avem o dietă sănătoasă!”, ne-a mărturisit campionul din bucătărie.
Rețeta specială de sezon pe care Chef Rareș Moga o dăruiește cititorilor noștri este hrănitoare, sănătoasă și are un gust care îți va aduce multă bucurie!
Supă cremă de dovleac
Timp de gătire 1 h
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 60 ml ulei de măsline
- 2 cepe tăiate mărunt
- 1 praf de scorțișoară (opțional)
- 1 kg de dovleac, curățat de coajă și semințe și tăiat cubulețe
- 600 ml supă din concentrat de legume sau apă
- 150 ml smântână de gătit
- sare și piper alb după gust
- Pentru crutoane: 5 felii de pâine, fără coajă
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- În uleiul de măsline se călește ceapa, se adaugă dovleacul curățat și tăiat, supa de legume, scorțișoară, sare și piper.
- Se lasă la fiert cca 30 de minute, apoi se adaugă smântâna pentru gătit și se lasă pe foc până când începe să dea în clocot din nou, după care se oprește focul.
- Apoi trebuie blendat bine cu un blender vertical până când supa devine cremoasă și omogenă.
- Pâinea tăiată cuburi se pune într-o tavă cu sare, piper, busuioc uscat, oregano uscat, un strop de ulei de măsline și se dă la cuptorul încins la 160 de grade Celsius pentru 15 minute.
[/directions]
Meniul care poartă semnătura lui Chef Rareș Moga te așteaptă la JoyMe Pub, un restaurant modern de pe Calea Dumbrăvii, unde poți savura preparate din carne de pasăre, porc, vită, miel, oaie și fructe de mare, dar și mâncare asiatică, burgeri, salate, pizza, preparate vegetariene și, desigur, deserturi.