Cu speranță, de la distanță: Noaptea Muzeelor 2020

Cu speranță, de la distanță: Noaptea Muzeelor 2020

Muzeul ASTRA a ales să organizeze Noaptea Muzeelor 2020 într-un mod 100% responsabil: exclusiv online.

În prima parte a evenimentului online, organizat mâine, 14 noiembrie, între orele 18.00 și 20.30, în cadrul „Nopții Muzeelor”, cea mai importantă instituție de cultură din Sibiu propune publicului o incursiune virtuală printr-o expoziție interdisciplinară denumită sugestiv ”La fotograf”. Proiectul aduce în atenție frânturi de viață cotidiană și obiecte specifice pentru cinci comunități culturale din spațiul românesc: aromâni, maghiari, români, sași și landleri, prin intermediul unor cutii interactive ce conțin obiecte de design contemporan, reinterpretări ale unor piese tradiționale din cultura acestor comunități. Expoziția cuprinde fotografii din colecțiile arhivei de imagine a Muzeului Național al Țăranului Român din București și din colecția de grafică documentară a Muzeului ASTRA, alături de obiecte reprezentative din colecțiile Muzeului ASTRA.

În următoarea parte a programului online, vom urmări o retrospectivă a edițiilor anterioare, prin postări foto-video din oră în oră, în intervalul 18.00-22.00. Fotografii emblematice și filme de prezentare (aftermovie) vor reda atmosfera Nopții Muzeelor din Muzeul ASTRA.

„Pentru a simți vizitatorii cât mai aproape, dar totuși distanțați fizic, lansăm invitația și provocarea să împărtășească experiențele frumoase, clipele dragi pe care, în edițiile anterioare, le-au trăit alături de familie și prieteni, în Muzeul ASTRA, de Noaptea Muzeelor. Cei care doresc pot să comenteze din amintirile de prin muzeu sau cu cele mai reușite fotografii la postările noastre legate de acest eveniment. Anul acesta privim de la distanță, pentru ca anul viitor să putem trăi acest eveniment, sănătoși, împreună!”, transmite Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA.

Programul pregătit special pentru Noaptea Muzeelor online va fi disponibil pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Răspunde