Mușchiuleţ de porc învelit în bacon, glasat în sos iute á la Chef Radu Zărnescu

Mușchiuleţ de porc învelit în bacon, glasat în sos iute á la Chef Radu Zărnescu

Chef Radu Zărnescu, liderul echipei care a pus în scenă evenimentele programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, își demonstrează încă o dată măiestria cu un preparat de mare rafinament.

Mușchiuleţ de porc învelit în bacon, glasat în sos iute

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 900 g muşchiuleţ de porc
  • 400 g piept presat
  • 1 legătură cimbru
  • sare
  • piper
  • 100 g sos de soia
  • 150 g sos picant
  • 100 ml vin roşu

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se realizează sosul din sos de soia, sos picant, sare, piper, cimbru şi vin roşu. Acestea se fierb împreună până când sosul capătă o consistenţă adecvată şi o culoare plăcută.
  2. Muşchiuleţul de porc condimentat se rulează în feliile de piept presat şi se pregăteşte pe grătar sau plită. Muşchiul pătruns se adaugă în sosul format şi se fierbe împreună timp de 5 minute.
  3. Preparatul se serveşte cald cu sosul format.

[/directions]

Recomandarea maestrului pentru a însoți acest mușchiuleț glasat este o salată caldă de legume şi fasole roşie.

„Cimbrul este indicat în afecţiunile reumatismale, ca şi în alte afecţiuni însoţite de febră foarte ridicată, împachetările sau băile cu cimbru fiind foarte utile în ameliorarea acestor stări. România, alături de Elveţia sunt singurele ţări europene care cultivă această plantă!”, adaugă Chef Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România, cea mai importantă asociație profesională a bucătarilor din țara noastră.

Răspunde