Marinadă pentru legume la grătar

Marinadă pentru legume la grătar

Legumele potrivite pentru prepararea la grătar sunt: ardeii graşi, ceapa, porumbul, dovlecelul, ciupercile, roşiile, vinetele, sparanghelul şi rucola. Încă le mai putem găsi în piață sau la aprozar, așa că haideți să ne bucurăm de ele așa cum se cuvine!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare grunjoasă
  • 3-4 linguri de ulei
  • o cană de apă fierbinte
  • suc de lămâie
  • o lingură de vin alb
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • cimbru
  • busuioc
  • măghiran
  • salvie
  • oregano
  • piper
  • fulgi de chilli sau feliuţe de ardei iute
  • seminţe de muştar măcinate
  • seminţe de ţelină

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Gătitul legumelor la grătar este un mod excelent de conservare atât a nutrienţilor esenţiali din aceste legume, cât şi a gustului apetisant. Temperaturile ridicate şi timpul redus de gătire fac posibilă păstrarea vitaminelor şi mineralelor.
  2. Se prepară un amestec din ingredientele de mai sus şi, pe măsură ce se coc legumele pe grătar, se scaldă fierbinţi în marinadă şi se lasă să tragă gusturile o oră sau două.
  3. Înainte de a le pune pe grătar, se adaugă peste ele puţin ulei. Pentru a le da un plus de savoare, se foloseşte sarea de mare. Se poate folosi imaginaţia pentru a experimenta gusturi noi. Spre exemplu, morcovii sunt minunaţi cu cimbru, sparanghelul cu susan, dovlecelul cu puţină lămâie etc.

[/directions]

Răspunde