Jurnal bine condimentat #5

Jurnal bine condimentat #5

Ce mai e nou în gastronomia sibiană? Strada Cetății te servește în fiecare zi cu știri pe scurt!

Afară este frig, ar merge o supă cremă să ne încălzim puțin și dacă supa este de dovleac sau linte roșie cu siguranță ni se vor încălzi și sufletele și dispare și ceața din gândurile noastre. Avocado – Healthy take away are astăzi în meniu: supă cremă de linte roșie cu cârnați stick, supă cremă de dovleac cu nucșoară și fulgi de ceapă crispy, curcan în sos de șofran și migdale cu cartofi aurii, salată de cous-cous cu legume, mango și avocado, paste cu sos blue cheese și grana padano, piept de pui cu sos curry tropical și bulgur aromatizat, orez cu lapte infuzionat cu citrice și prune uscate. Pentru livrări, puteți comanda meniul preferat la telefon 0369 446 587 sau 0771 676 320.

La „Grădina” (Bd. Victoriei, nr. 34), de astăzi poți combina prânzul cum vrei: ciorbă, fel principal, meniu de prânz complet sau poți adauga și băutură. Meniul de prânz este disponibil de luni până vineri, între orele 12 și 17. Prețul livrării este 8 lei. Comenzi la 0369 454 500.

A 15-a ediţie a festivalului Ars HUNGARICA are loc în perioada 6 noiembrie – 13 decembrie. Printre evenimentele programate se numără și o recepție cu degustări de produse ungureşti (Bálint Sajt, Erdélyi Pálinka, ChocoHause) – în foaierul Sălii Thalia, precum și o seară maghiară cu gastronomie și operetă, unde au fost invitați chef Rózsa Róbert și soprana Benedekffy Katalin din Ungaria, care se va desfășura la restaurantul „Împăratul Romanilor” sau restaurantul „Hermania”, însă desfășurarea acestora depinde de evoluția situației în starea de alertă.
Festivalul cultural maghiar prezintă patrimoniul, tradițiile, bogăția culturii maghiare prin deschidere către publicul larg. Cele peste 20 evenimente, printre care spectacole de teatru, vernisaje de expoziții, concerte de muzică clasică, jazz, pop, rock, spectacole pentru copii, prezentări de cărți, conferințe, bal tradițional și proiecții de filme oferă un excelent cadru de interacțiune între public, artiști, invitați și organizatori.

Răspunde