Avem nevoie de atât de puțin pentru a fi fericiți!
Chef Emilian Vârlescu din Sibiu ne învață cu drag cum să pregătim un desert românesc reinterpretat.
Desert de mere
Blatul se prepară din 2 ouă, 50 g unt, 50 g ciocolată albă, 70 g făină, 40 g zahăr, praf de copt – un vârf de cuțit, coajă rasă de lămâie și suc de lămâie. Se topește untul cu ciocolata, apoi se adaugă gălbenușurile, separat se mixează albușurile cu zahăr, făină cu praful de copt, se amestecă toate și se coace la temperatura de 180 de grade timp de 14 minute. Pentru jeleul de mere, se taie cubulețe 2 mere și le adăugăm într-un sirop de zahăr, până devin transparente, apoi aromatizăm cu scorțișoară și zeama de la o lămâie. Crema o facem din 50 grame de ciocolată albă și 70 ml lapte, le încălzim pe foc puțin, separat hidratăm o linguriță de gelatină în 30 ml lapte, apoi amestecăm cu mixtul de ciocolată. Batem 100 ml frișcă naturală, pe care o încorporăm în amestecul de mai sus. Pentru o montare absolut irezistibilă, maestrul Vârlescu a așezat jeleul de mere deasupra blatului de ciocolată albă, apoi crema de ciocolată, iar alături a adăugat, pentru servire, piure de mere și bucățele de măr, crunch de ciocolată verde și felii de măr. O adevărată desfătare!
