Cremșnit ca în Transilvania

Cremșnit ca în Transilvania

Kremschnitte, cremeș, carré glacé, kremšnita, millefeuille sau napoleon, oricum preferați să-i spuneți, este savurat cu plăcere din Marea Britanie până în Republica Moldova.

Acest desert suav, răcoros, era preferatul împăratului Napoleon Bonaparte, dar și al Papei Ioan Paul al II-lea. Transilvănenii de toate etniile îl adoră și ei. Rețeta pe care v-o oferim astăzi îi aparține doamnei Emilia Kelp.

Cremșnit ca în Transilvania

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 pachete de foietaj
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 4 linguri de făină
  • 10 linguri de zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • zahăr pudră

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Înțepați fiecare foaie cu o furculiță și coaceți foietajul pe hârtie de copt, la 175 de grade, timp de aproximativ 20-25 de minute.
  2. Puțin lapte se amestecă bine cu făină, până când nu se formează cocoloașe.
  3. Restul de lapte, împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat se aduc la fierbere.
  4. Se adaugă rapid făina amestecată în laptele călduț și se lasă la fiert până când se îngroașă crema.
  5. Întindeți crema pe o foaie de aluat și așezați a doua foaie deasupra.
  6. Se presară cu zahăr pudră.
  7. Înainte de coacere, tăiați felii cu un cuțit ascuțit, dar nu până la capăt.
  8. Recomand să tocați a doua foaie, astfel va fi mai ușor de mâncat.

[/directions]

Răspunde