Clătitele-aperitiv umplute cu carne tocată și ciuperci sunt simplu de pregătit și vor da savoare garantată prânzului sau cinei tale!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 350 g carne tocată din pulpă de porc
- 125 g praz tăiat fin
- 125 g ciuperci tocate
- un praf de chili
- 1/2 linguriţă de salvie uscată
- ulei pentru uns
- 1 lingură de amidon
- 1/2 linguriţă de muştar
- 300 ml lapte
- sare
- piper
- 3-4 roşii tăiate rondele
- 15 g parmezan, ras fin
[/ingredients]
[ingredients title=”Aluat”]
- 125 g făină
- 1 ou
- 300 ml lapte
- 2 linguriţe ulei
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se amestecă făina, oul, laptele uleiul şi un praf de sare, într-un blender sau cu mixerul, până se obţine un aluat. Cuptorul se încălzeşte în prealabil.
- Pentru umplutură, se prăjeşte carnea fără ulei într-o tigaie, la foc potrivit, până devine rumenă şi s-a fărâmiţat. Se adaugă prazul, ciupercile, paful de chilli şi salvia. Se acoperă, se dă focul mic şi se lasă să fiarbă înăbuşit, amestecând ocazional timp de 15 minute şi adăugând apă, dacă scade prea mult.
- Se încălzeşte o tigaie neaderentă. Se unge cu puţin ulei. Se toarnă două linguri de aluat în tigaia încinsă, înclinând-o pentru a răspândi aluatul. Se face clătita, întorcându-se cu o paletă şi lăsând-o încă 30 de secunde şi pe cealaltă parte. Se scoate din tigaie şi se păstrează la cald, sub un şervet curat. Se prepară alte şapte clătite. Dacă e nevoie se mai unge tava cu ulei.
- Pentru a termina umplutura, se amestecă amidonul şi muştarul cu 2 linguri de lapte. Într-o cratiţă, se dă în clocot restul de lapte, apoi se adaugă amestecul de lapte şi amidon. Se continuă fierberea până când amestecul se îngroaşă. Se potriveşte de gust.
- Se scurge zeama obţinută la prepararea cărnii şi se mai potriveşte după gust.
- Pe fiecare clătită se pune câte o lingură de umplutură. Clătita se rulează, apoi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se aşează în tavă restul de clătite rulate, se acoperă cu rondele de roşii şi se presară parmezan.
- Se coc clătitele la cuptor 15-20 de minute, până când roşiile s-au înmuiat, iar marginile clătitelor au devenit crocante.
[/directions]