Preparatul tradițional din Țara Secașelor pe care vi-l dezvăluim astăzi este o ciorbă bogată de varză și carne de oaie tânără, înmiresmată cu dafin, mărar și cimbru, apoi dreasă cu lapte și gălbenușuri.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg carne de noatin
- 5 cepe
- 2 gogoșari
- 2 morcovi
- 1,5 kg varză
- 100 ml bulion
- 50 ml ulei
- 1 frunză de dafin
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 pahar lapte
- 2 linguri oțet
- cimbru
- mărar
- sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă, se spumează și se lasă la fiert până când este aproape pătrunsă.
- Ceapa se pune la călit în ulei, apoi se adaugă și gogoșarul tăiat mărunt.
- Morcovii se taie rondele, varza se taie mai mare și se pun în straturi, în oala cu ciorbă, intercalate cu ceapă călită.
- Se pune oțetul, sare după gust, cimbru, mărar și bulionul.
- Când morcovii și varza sunt fierte, se ia ciorba de pe foc și se drege cu gălbenușurile amestecate cu laptele.
[/directions]