Tradiție culinară din Rășinari: ciorba acră de vițel

Tradiție culinară din Rășinari: ciorba acră de vițel

În trecut, ciorba “acră” se servea la finalul nunților găzduite în Căminul Cultural din Rășinari.

Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari ne oferă o idee de ciorbă tradițională, foarte bună, care să încălzească prânzul. Iată cum se prepară!

Ciorbă acră de vițel

Ingrediente

  • 500 g carne de vită/vițel cu os
  • 5 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • țelină
  • 2 cepe
  • slănină afumată tocată
  • 3 ouă
  • o cană de lapte
  • tarhon
  • frunze de pătrunjel
  • oțet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Carnea se spală, se taie și se pune la fiert.
  2. Se adaugă legumele.
  3. După ce carnea și legumele au fiert, se adaugă slănina afumată tocată, iar dacă doriți, puteți strecura legumele.
  4. La final, se drege cu o compoziție de lapte, ouă și tarhon.
  5. Se acrește cu oțet după gust.
  6. Se adaugă sare și piper după gust.
  7. În farfurie, nu uitați să adăugați frunze de pătrunjel pentru ornat.

Poftă bună!

Răspunde