În trecut, ciorba “acră” se servea la finalul nunților găzduite în Căminul Cultural din Rășinari.
Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari ne oferă o idee de ciorbă tradițională, foarte bună, care să încălzească prânzul. Iată cum se prepară!
Ciorbă acră de vițel
Ingrediente
- 500 g carne de vită/vițel cu os
- 5 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- țelină
- 2 cepe
- slănină afumată tocată
- 3 ouă
- o cană de lapte
- tarhon
- frunze de pătrunjel
- oțet
- sare
- piper
Mod de preparare
- Carnea se spală, se taie și se pune la fiert.
- Se adaugă legumele.
- După ce carnea și legumele au fiert, se adaugă slănina afumată tocată, iar dacă doriți, puteți strecura legumele.
- La final, se drege cu o compoziție de lapte, ouă și tarhon.
- Se acrește cu oțet după gust.
- Se adaugă sare și piper după gust.
- În farfurie, nu uitați să adăugați frunze de pătrunjel pentru ornat.
Poftă bună!