Sărbătoarea recunoștinței

Sărbătoarea recunoștinței

În vechea gospodărie săsească din Muzeul ASTRA, sărbătorim belșugul toamnei!

Sărbătoarea Recoltei, în limba germană „Erntedankfest”, este un obicei practicat de sașii și landlerii din Transilvania, cu precădere în luna octombrie, și reprezintă o sărbătoare a bucuriei și a mulțumirii pentru roadele obținute.

„Hotărât lucru, Muzeul ASTRA reprezintă un pol al culturii și al multiculturalitatii, atât prin monumentele expuse, cât și prin evenimentele organizate aici. În aceste zile, spre exemplu, ne inspiram din tradiția săsească a Sărbătorii Recoltei și o reproducem în detaliu. Prin urmare, șura și pivnița gospodăriei de viticultor sas din Șeica Mică, monument funcțional din Muzeului ASTRA, vor fi umplute cu roadele toamnei”, spune Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al muzeului.

Dacă, ieri, vizitatorii au putut degusta supă de smântână și găluște cu măr (Apfelnockerl), astăzi vor afla cum pregăteau sașii conserve de fructe și legume pentru sezonul rece.

Evenimentul are loc între orele 12 și 15, la gospodăria de viticultor din Șeica Mică, expusă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, și se desfășoară în conformitate cu prevederile legale și sanitare pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Răspunde