Arome bogate din bucătăria pescărească!
Ingrediente
- scrumbie afumată
- morcov
- ceapă roșie
- măsline
- ulei
- oțet
- pătrunjel verde
- piper
Mod de preparare
- Se toacă ceapa solzișori, scrumbia se taie în bucăți de mărime potrivită, morcovul se dă pe răzătoare.
- Amestecăm într-un vas toate ingredientele și asezonăm cu puțin piper proaspăt măcinat, ulei și oțet.
- Dacă este nevoie, mai putem adăuga puțin oțet. sare sau piper, apoi așezăm salata pe un platou și presărăm pătrunjel verde.
Rețeta provine din volumul “Bucătăria Dunării. Rețete și preparate pescărești”, Ed. Proilavia, Brăila, 2020. Cartea de bucate se găsește la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, este editată de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila și a fost realizată în cadrul proiectului “Școala de vară dunăreană – activități educative non-formale despre zona pescărească a Brăilei”.