Pui de țară cu garnitură de cartofi noi

Pui de țară cu garnitură de cartofi noi

Chef Bogdan Corduneanu ne îndeamnă să redescoperim savoarea cărnii de pasăre crescută la curte.

„Zilele trecute mă gândeam de ce oamenii nu gătesc carne de păsare crescută în mediul natural? Și apoi am primit răspunsul! Puiul crescut «în bătătură» este dorit, dar evitat, din diverse rațiuni: nesiguranță, necunoaștere sau, pur și simplu, comoditate! Acesta este motivul pentru care vă prezint un preparat care pune în valoare această delicioasă carne de pui, crescut chiar în bătătură”, spune el.

Veți avea nevoie de: un pui sănătos de țară, 500 ml ulei, 2 crenguțe de cimbrișor, oregano, busuioc, boia de ardei dulce, sare grunjoasă și piper.

„Puiul l-am uns bine, cu un amestec făcut din ierburi aromate, boia de ardei dulce, sare grunjoasă și piper. I-am făcut un mic «masaj», care a ajutat la frăgezirea cărnii. Gătit lent, în vas de lut, aromele sunt deosebite și dau o savoare unică acestui preparat tradițional. Poate părea banală aceasta rețetă, dar vă îndemn să o încercați cu un pui autentic, crescut în mod natural”, povestește Chef Bogdan Corduneanu, care recomandă pentru garnitură niște cartofi noi, aromatizați cu usturoi și rozmarin.

Răspunde