Orașul se îmbracă în lumină pentru sărbătorile de iarnă

Orașul se îmbracă în lumină pentru sărbătorile de iarnă

Municipalitatea a început instalarea iluminatului de sărbători.

Până în 13 noiembrie, iluminatul festiv va fi funcțional în piețele centrale și zona istorică. Celelalte bulevarde și străzi din oraș vor avea ornamente luminoase până la finalul lunii noiembrie.

Astrid Fodor, primar: “Anul acesta va fi un Crăciun altfel, când trebuie să fim cu toții responsabili și să respectăm măsurile de protecție. Însă orașul va fi împodobit ca în fiecare an pentru a aduce atmosfera de sărbătoare nu doar în case, ci și în spațiul public. Nu am cumpărat ornamente noi, mai ales în acest context dificil și din punct de vedere financiar, dar știu că sibienii se vor bucura să revadă Sibiul îmbrăcat în hainele sărbătorilor de iarnă.”

În Piața Mare se instalează deja cupola de lumini și urmează să fie montate ornamentele pe cei opt stâlpi centrali și țurțuri luminoși pe streșinile caselor. Apoi se va instala și bradul de Crăciun achiziționat anul trecut, înalt de 24 de metri și împodobit cu globuri aurii, roșii și argintii. În Piața Mică vor fi ornați stâlpii de iluminat și streșinile, iar în fața Casei Artelor va fi montat un al doilea brad. Pe Podul Minciunilor va fi amplasată și anul acesta cupola de lumini care a devenit una dintre mărcile Sibiului în sărbătoare. Ornamente se vor amplasa și în Piața Huet, pe pietonala Bălcescu și în parcul Cetății, precum și pe străzile Cetății, Magheru și Avram Iancu. Pe principalele străzi din cartiere vor fi amplasate ornamente și șiruri luminoase care vor fi gata de punere în funcțiune până în 27 noiembrie.

Târgul de Crăciun din Sibiu, ajuns la a 14-a ediție, va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie 2021. Organizatorii au promis că vor lua măsuri suplimentare pentru siguranța vizitatorilor, în special în zona de gastronomie.

Răspunde