Primăria Rășinari și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru sunt parteneri în proiectul internațional RAMSAT “Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternativ durabil”.
Partenerii români au organizat online, în această săptămână, seminarul ”Use of Natural Heritage Eco-Tourism”, al treilea eveniment internațional de schimb de experiență și bune practici în domeniul turismului durabil. În cadrul seminarului au fost prezentate și promovate zone din Munții Cindrel ca parte a sitului Natura 2000 Frumoasa, alături de Mărginimea Sibiului ca destinație de excelență în turism și gastronomie locală, câștigătoare a premiului EDEN acordat de Comisia Europeană în anul 2015.
Bucur Bogdan, primar Rășinari: „Seminarul reunește actori importanți precum autorități publice locale, asociații și reprezentanți ai ONG-urilor cu scopul de a promova potențialul natural, patrimoniul culinar și cultural local.”
Evenimentul a adus împreună partenerii de proiect din România, Portugalia, Spania, Slovenia, Bulgaria și Irlanda de Nord, precum și actori relevanți în domeniul turismului alternativ durabil, fiind prezentate șase regiuni din țările partenere din prisma ecoturismului.
Proiectul RAMSAT este finanțat de Uniunea Europeană, din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului INTERREG EUROPE 2014-2020