O rețetă de post ieftină, simplă, dar și foarte sănătoasă!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă tocată
- un căţel mare de usturoi tocat mărunt
- 30 g de rădăcină de ghimbir tocată mărunt
- 200 g linte galbenă
- 550 ml supă clară de legume
- 100 g de morcovi tăiaţi fâşii subţiri
- 170 g conopidă tăiată cuburi
- 3 linguri de frunze de coriandru sau pătrunjel
- o lingură de suc de lămâie
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se încinge uleiul într-o cratiţă, la foc moderat, se adaugă ceapa şi usturoiul. Se călesc, amestecând, circa 5 minute, până când încep să se înmoaie. Se adaugă ghimbirul şi se căleşte încă 3 minute.
- Se adaugă lintea şi se amestecă bine. Se toarnă supa clară în cratiţă, se acoperă şi se dă în clocot. Se micşorează focul şi se fierbe încet, timp de 15 minute.
- Se adaugă morcovii şi conopida. Se acoperă iar cratiţa şi se fierbe totul încet, timp de 15 minute, până ce lintea este fragedă, iar legumele sunt fierte.
- Se adaugă sare şi piper.
- Se adaugă coriandrul sau pătrunjelul şi sucul de lămâie.
[/directions]