Gogoșile fragede și bine crescute au avut mare succes la Târgul comunităților rurale organizat duminică în Muzeul ASTRA. De la gospodinele din satul Cașolț am „furat” și noi rețeta pentru dumneavoastră. Poftă bună!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg făină
- 1/2 cubuleț drojdie (13 g)
- 2 ouă
- coaja rasă de la o lămâie
- 100 ml ulei
- 100 g zahăr
- 1 l lapte
- 1 l ulei pentru prăjit
- 1 cană zahăr pudră
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se amestecă drojdia cu făina și se adaugă treptat laptele. După încorporarea drojdiei, se adaugă celelalte ingrediente și se frământă până se omogenizează toate.
- Aluatul se lasă la dospit în jur de două ore, până își dublează volumul.
- Se întinde o foaie, nu foarte subțire, și se taie cu buza unei căni. Pentru a nu se lipi cana de aluat, înainte de a tăia forma gogoșii, se dă prin făină.
- Separat, într-o cratiță, se pune uleiul pentru prăjit, pentru a se încălzi. Când uleiul s-a încins, se pun gogoșile la prăjit.
- După prăjire, se pudrează cu zahăr.
[/directions]