Explorator în muzeu

Explorator în muzeu

Expoziția temporară „Explorator în muzeu” completează ariile curriculare școlare și întregește expoziția generală a Muzeului de Istorie Naturală, respectiv secțiunea dedicată biodiversității țării noastre.

„Prin intermediul exponatelor, grupate în funcție de habitatul lor, vizitatorii vor descoperi varietatea ecosistemelor naturale din țara noastră. Diversitatea habitatelor din România este unică în lume, cuprinzând ecosisteme terestre, subterane și acvatice cu o biodiversitate încă bine conservată. Această bogăție de specii se datorează interferenței pe teritoriul țării noastre a cinci tipuri de regiuni biogeografice. Doar în cadrul acestei expoziții temporare veți putea admira, într-un singur loc, plante și animale endemice României, fauna unică a Mării Negre și fosile care reconstituie habitate dispărute de milioane de ani din România”, informează dr. Ghizela Vonica, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu.

Piesele expuse fac parte din colecția Societății Ardelene de Științele Naturii din Sibiu (Siebenbürgischer Verein für Naturwissenschaften in Hermannstadt), societate care în 1895, acum 125 de ani, a inaugurat Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

Expoziţia „Explorator în muzeu” poate fi vizitată la Muzeul de Istorie Naturală de pe str. Cetății nr. 1, în Sala Multimedia, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021. Curatorii acesteia sunt dr. Ghizela Vonica, Ana-Maria Păpureanu, dr. Nicolae Trif și Iulia-Maria Muntean.

Răspunde